Hozzávalók (12 szelethez):
Tészta:
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g búzaliszt
150 g teavaj
1 evőkanál eritrit
1 db tojás
1 csipet só
Töltelék:
250 g mascarpone
2 dl habtejszín
90 g eritrit
1 nagy fürt szőlő
Elkészítés:
A jéghideg vajat összemorzsásítjuk a liszttel, az eritrittel, a sóval, majd gyorsan összegyúrjuk a tojássárgájával. Vékonyra kinyújtjuk, és egy piteformát kibélelünk vele. Megszúrkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kicsúsztatjuk a formából.
Összekeverjük a mascarponét a felvert tejszínhabbal és az eritrittel. Betöltjük a hideg tésztába, és a tetején egyenletesen eloszlatjuk a szőlőszemeket.
1 szelet tartalmaz:
energia: 323 kcal
szénhidrát: 22 g
fehérje: 5 g
zsír: 23 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.