Hozzávalók (4 személyre):
500 g csirkemáj
3 gerezd fokhagyma
250 g sütőtök
1 fej lilahagyma
20 g teavaj
200 g basmati rizs
30 g parmezán
húsleves alaplé
só, bors
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, darabokra vágjuk. Meghámozzuk a fokhagymát, félbevágjuk, és egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a májat, és nagy lángon néhány perc alatt puhára sütjük. Felkockázzuk a hámozott sütőtököt, meghámozzuk és finomra vágjuk a lilahagymát. Egy lábasban a vaj felén, lassú tűzön, 4-5 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Rátesszük a rizst és kevergetés mellett néhány percig pirítjuk. Hozzáöntünk kétszeres mennyiségű húsleves alaplevet, hozzáadjuk a tököt, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a víz elpárolog belőle. Hozzáadjuk a májat is, és néhány perc alatt összefőzzük. A tűzről levéve beletesszük a parmezánt és a vajat.
1 adag tartalmaz:
energia: 467 kcal
szénhidrát: 56 g
fehérje: 32 g
zsír: 11 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.