Csirkemájas rizottó sütőtökkel

Hozzávalók (4 személyre):

500 g csirkemáj
3 gerezd fokhagyma
250 g sütőtök
1 fej lilahagyma
20 g teavaj
200 g basmati rizs
30 g parmezán
húsleves alaplé
só, bors

Elkészítés:

A csirkemájat megmossuk, darabokra vágjuk. Meghámozzuk a fokhagymát, félbevágjuk, és egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a májat, és nagy lángon néhány perc alatt puhára sütjük. Felkockázzuk a hámozott sütőtököt, meghámozzuk és finomra vágjuk a lilahagymát. Egy lábasban a vaj felén, lassú tűzön, 4-5 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Rátesszük a rizst és kevergetés mellett néhány percig pirítjuk. Hozzáöntünk kétszeres mennyiségű húsleves alaplevet, hozzáadjuk a tököt, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a víz elpárolog belőle. Hozzáadjuk a májat is, és néhány perc alatt összefőzzük. A tűzről levéve beletesszük a parmezánt és a vajat.

1 adag tartalmaz:

energia: 467 kcal
szénhidrát: 56 g
fehérje: 32 g
zsír: 11 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr1418817586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (4) ajvár (1) alma (11) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (17) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (2) borsikafű (2) brie sajt (2) brokkoli (7) bulgur (11) burgonya (33) cékla (11) cheddar (3) chili (3) citrom (10) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (49) csokoládé (1) cukkíni (21) curry (2) dió (3) édesburgonya (13) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (13) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (30) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (32) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (12) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (17) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (6) karfiol (5) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (3) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (11) kukoricapehely (1) kuszkusz (2) lekvár (2) lencse (4) lenmag (1) liba (3) lilahagyma (4) lime (1) máj (6) majoranna (11) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (10) mozzarella (7) mustár (10) napraforgómag (1) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (7) papaya (1) paprika (20) paradicsom (49) parmezán (19) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (39) pisztácia (1) póréhagyma (9) pudingpor (1) pulyka (11) quinoa (4) rák (1) retek (1) rizs (12) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (10) sárgarépa (39) sertés (36) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (16) sütőtök (5) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (5) szilva (2) szőlő (2) tarhonya (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (39) tofu (1) tojás (21) tök (6) tökmag (2) tonkabab (1) torma (1) trappista (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (11) virsli (6) vöröshagyma (16) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (13) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása