Hozzávalók (4 személyre):
600 g pulykamell
5 g (1 fej) fokhagyma
170 g sütnivaló kolbász
1,8 kg gyalult cukkini
2 dl tejföl
100 g natúr joghurt
20 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
só, bors
10 friss zsályalevél
1 csokor kapor
1 evőkanál édes fűszerpaprika
1 dl olaj
1 evőkanál almaecet
Elkészítés:
Az olajat öntsük keverőtálkába, szórjuk bele az apróra vágott zsályát, a zúzott fokhagymát, a borsot, és jól keverjük össze.
A pulykamellet hosszában vékony pengéjű késsel szúrjuk fel, majd töltsük meg a kolbásszal. Szózzuk meg, és a zsályás-fokhagymás páccal jól kenjük be. 180 fokos sütőben, lefedve mindkét oldalát süssük fél óráig.
Amíg sül, elkészítjük a főzeléket. A cukkínire öntsünk egy kevés vizet, és főzzük félpuhára. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. A tejfölt és a joghurtot keverjük ki a liszttel a paprikával, és kevés főzőlével elkeverve öntsük a főzelékhez. Végül az almaecettel ízesítsük pikánsra.
1 adag tartalmaz:
energia: 599 kcal
szénhidrát: 31 g
fehérje: 55 g
zsír: 27 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.