Hozzávalók (4 személyre):
470 g csirkemell
90 g pesto
130 g alma
150 g tejföl 20%
2 db tojás
680 g lecsó
200 g kápia paprika
325 g cukkini
150 g kuszkusz
só, bors
menta
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát és lereszeljük. Hozzáadjuk a finomra aprított mentát. A húst vékony szeletekre vágjuk, és a szeletekkel kibélelünk egy jénai tálat. Sózzuk, borsozzuk. Az egyik felét megkenjük a pesto szósszal, a másik felét beborítjuk az almával. A tejfölt kikeverjük a tojással és egyenletesen eloszlatjuk a húsokon. 180 fokos sütőben kb. 40 percig lefedve sütjük, majd pár percig fedő nélkül.
Közben a lecsóval együtt feltesszük puhulni a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük egy kevés vízzel. Mikor megpuhult minden, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt és fedő alatt megpuhítjuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 545 kcal
szénhidrát: 50 g
fehérje: 41 g
zsír: 20 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.