Hozzávalók:
800 g csirkemell
3 fej vöröshagyma
800 g zöldpaprika
1,5 kg paradicsom
só, bors
pirospaprika
Elkészítés:
A csirkét előkészítjük, felszeleteljük. A húsdarabokat besózzuk, meghintjük őrölt borssal. A hagymát apróra, a paprikát kicsumázva kockára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Egy mély teflonserpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és előbb a paprika, majd a paradicsom hozzáadásával lecsót fűzünk.
Amíg a lecsó készül, kevés olajjal kikenünk egy tepsit, és egymás mellé belehelyezzük a csirkedarabokat, lefedjük fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk. Kihúzzuk a sütőből a tepsit, levesszük róla a fóliát, és szépen elosztjuk rajta a lecsót.
1 adag tartalmaz:
energia: 365 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 56 g
zsír: 3 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.