Édes-csípős csirkeszárnyak paradicsomszósszal

Hozzávalók (4 személyre):

800 g csirkeszárny
100 g ketchup
3 evőkanál olaj
50 g akácméz
1 citrom leve
1 evőkanál szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál cajun fűszerkeverék
2 db kápia paprika
150 g konzerv paradicsom
só, bors
fahéj
bazsalikom
500 g édesburgonya

babgul: csirkeszarny - indafoto.hu

Elkészítés:

Megmossuk a húst, leszárítjuk, sózzuk. Összekeverjük a ketchupot a mézzel, citromlével, szójaszósszal, zúzott fokhagymával, olajjal és a fűszerkeverékkel. A pácba belehelyezzük a húsokat, és 1 órán keresztül hagyjuk állni, majd grillsütőben minden oldalukat pirosra sütjük.

Kimagozzuk a paprikákat, húsukat összevágjuk, és 2 deci vízzel összeturmixoljuk. Lábasba öntjük, hozzáadjuk a paradicsomot, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal, fahéjjal ízesítjük, végül hozzákeverjük a felvágott bazsalikomot. Édesburgonya hasábokkal tálaljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 492 kcal
szénhidrát: 53 g
fehérje: 49 g
zsír: 8 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr3818719508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (10) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (16) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (1) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (6) bulgur (11) burgonya (30) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (9) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (45) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (10) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (12) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (29) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (28) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (11) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (16) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (9) mozzarella (7) mustár (8) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (6) papaya (1) paprika (17) paradicsom (46) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (38) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (9) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (9) sárgarépa (32) sertés (34) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (2) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (36) tofu (1) tojás (20) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (10) virsli (4) vöröshagyma (11) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (11) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása