Hozzávalók (4 személyre):
800 g csirkeszárny
100 g ketchup
3 evőkanál olaj
50 g akácméz
1 citrom leve
1 evőkanál szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál cajun fűszerkeverék
2 db kápia paprika
150 g konzerv paradicsom
só, bors
fahéj
bazsalikom
500 g édesburgonya
Elkészítés:
Megmossuk a húst, leszárítjuk, sózzuk. Összekeverjük a ketchupot a mézzel, citromlével, szójaszósszal, zúzott fokhagymával, olajjal és a fűszerkeverékkel. A pácba belehelyezzük a húsokat, és 1 órán keresztül hagyjuk állni, majd grillsütőben minden oldalukat pirosra sütjük.
Kimagozzuk a paprikákat, húsukat összevágjuk, és 2 deci vízzel összeturmixoljuk. Lábasba öntjük, hozzáadjuk a paradicsomot, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal, fahéjjal ízesítjük, végül hozzákeverjük a felvágott bazsalikomot. Édesburgonya hasábokkal tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 492 kcal
szénhidrát: 53 g
fehérje: 49 g
zsír: 8 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.