Hozzávalók (4 személyre):
160 g búzaliszt
300 g tehéntej 1,5%
2 db tojás
500 g parajpüré
4 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
500 g csiperke
1 üveg lecsó
só, bors
pirospaprika
Elkészítés:
A zöld palacsintához simára keverjük a lisztet a tejjel, tojásokkal és egy kávéskanál sóval, hozzáadjuk a parajpürét, fél órát pihentetjük.
A csirkecombokat leöblítjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. 1 evőkanál olajban mindkét oldalukon megkapatjuk őket, majd kiszedjük az edényből. A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, elkeverjük egy evőkanál pirospaprikával, rádobjuk a megtisztított, nem túl vékonyan felszeletelt gombát és a lecsót. Felöntjük fél deci vízzel, összeforraljuk, visszatesszük bele a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
A palacsintamasszából nem túl vékony palacsintákat sütünk. Tálaláskor összetekerjük a palacsintákat és 2 cm vastag csíkokra metéljük.
1 adag tartalmaz:
energia: 574 kcal
szénhidrát: 43 g
fehérje: 62 g
zsír: 15 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.