Hozzávalók (6 személyre):
1 kg sertés karaj
2 evőkanál olaj
8 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 fej kis zellergumó
4 evőkanál mustár
1 fej hagyma
5 db babérlevél
8 - 10 szem egész bors
3 db borókabogyó
1 liter húsleves alaplé
5 db kockára vágott szikkadt zsemle
200 g liszt
2 db tojás
0,5 l szóda
20 g élesztő
só, bors
1 csokor friss petrezselyem
100 g füstölt sajt
Elkészítés:
Egy serpenyőben füstölésig hevítünk 2 evőkanál olajat, és a hússzeleteket körbepirítjuk rajta. Kiszedjük, félretesszük. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikára vágjuk, a zellert kis kockákra. A zöldségeket lepirítjuk, majd hozzáadjuk a mustár felét, és ezzel is 1 percig pirítjuk.
Egy tepsibe elrendezzük a hússzeleteket, mellé dobjuk a zöldségeket, egy félbevágott hagymát, a babérleveleket, szemes borsot, borókabogyót. Felöntjük annyi alaplével, amennyi majdnem ellepi. Lefedve 180 fokon puhára sütjük a húst (ez akár 2 óra is lehet). Kiszedjük a hagymát, fűszereket, és a mártást leturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés további mustárral ízesítjük.
A zsemlekockákat lepirítjuk. Sűrű palacsintát készítünk: a lisztet simára keverjük a tojásokkal és a vízzel. Belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk 20 percet pihenni. A palacsintatésztába beleforgatjuk
a zsemlekockákat, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk jó sok durvára vágott petrezselyemmel és az apró kockára vágott füstölt sajttal. Gombócokat formázunk belőle, ezeket is hagyjuk 15 percig pihenni, majd sós forró vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük.
1 adag tartalmaz:
energia: 600 kcal
szénhidrát: 47 g
fehérje: 51 g
zsír: 22 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.