Hozzávalók (4 személyre):
500 g sertéskaraj
300 g sárgarépa
300 g petrezselyemgyökér
300 g burgonya
3 db tojás
100 g tejföl 20%
45 g teljes kiőrlésű búzaliszt
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, és a reszelő durva oldalán lereszeljük. Mindet egy nagy keverőtálba tesszük, ráöntjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk. A karajt egy cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A zöldséges masszából gombócokat formázunk, majd kevés zsiradékon lelapítva mindkét oldalát elősütjük. Ugyanezt tesszük a hússzeletekkel is. Egy kerek tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, s váltakozva kirakjuk a hússal meg a zöldséggel. 180 fokos sütőben lefedve fél óra alatt készre sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 463 kcal
szénhidrát: 35 g
fehérje: 36 g
zsír: 19 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.