Fehérrépás sült puliszka medvehagymával

Hozzávalók (4 személyre):

250 g kukoricaliszt
400 g petrezselyem gyökér
fél csokor medvehagyma
1 evőkanál oliva olaj
só, bors
1 l húsleves alaplé

babgul: 473 puliszka - indafoto.hu

Elkészítés:

A fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk és durvára reszeljük. Az olajat mogforrósítjuk, a reszelt fehérrépát megpároljuk. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, felforraljuk, majd belecsorgatjuk a kukoricalisztet is. Kis lángon, kb. 15 percig főzzük.

A besűrűsödött puliszkát 2-3 cm vastagon kivajazott formába simítjuk, s kissé kihűtjük. A megszilárdult puliszkát deszkára borítva négyzet alakzatokra vágjuk, majd palacsintasütőben mindkét oldalon 2-3 perc alatt ropogósra sütjük. Köretként húsok mellé kínáljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 290 kcal
szénhidrát: 50 g
fehérje: 8 g
zsír: 6 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr2315632868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (4) ajvár (1) alma (12) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (17) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (2) borsikafű (2) brie sajt (3) brokkoli (8) bulgur (11) burgonya (34) cékla (11) cheddar (3) chili (3) citrom (10) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (51) csokoládé (1) cukkíni (22) curry (2) dió (3) édesburgonya (14) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (13) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (31) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (34) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (12) jégsaláta (2) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (18) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (6) karfiol (5) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (4) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (12) kukoricapehely (1) kuszkusz (3) lekvár (2) lencse (4) lenmag (1) liba (3) lilahagyma (4) lime (1) máj (7) majoranna (11) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (2) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (10) mozzarella (8) mustár (10) napraforgómag (1) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (7) papaya (1) paprika (21) paradicsom (53) parmezán (19) patisszon (2) pesto (3) petrezselyem (39) pisztácia (1) póréhagyma (12) pudingpor (1) pulyka (11) quinoa (4) rák (1) retek (2) rizs (12) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (11) sárgarépa (41) sertés (38) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (16) sütőtök (5) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (5) szilva (2) szőlő (2) tarhonya (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (39) tofu (1) tojás (22) tök (6) tökmag (2) tonkabab (1) torma (1) trappista (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (11) virsli (6) vöröshagyma (16) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (13) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása