Hozzávalók (4 személyre):
250 g kukoricaliszt
400 g petrezselyem gyökér
fél csokor medvehagyma
1 evőkanál oliva olaj
só, bors
1 l húsleves alaplé
Elkészítés:
A fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk és durvára reszeljük. Az olajat mogforrósítjuk, a reszelt fehérrépát megpároljuk. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, felforraljuk, majd belecsorgatjuk a kukoricalisztet is. Kis lángon, kb. 15 percig főzzük.
A besűrűsödött puliszkát 2-3 cm vastagon kivajazott formába simítjuk, s kissé kihűtjük. A megszilárdult puliszkát deszkára borítva négyzet alakzatokra vágjuk, majd palacsintasütőben mindkét oldalon 2-3 perc alatt ropogósra sütjük. Köretként húsok mellé kínáljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 290 kcal
szénhidrát: 50 g
fehérje: 8 g
zsír: 6 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.