Hozzávalók (6 személyre):
700 g pulykamell
400 g leveles tészta
100 g kenőmájas
1 fej vöröshagyma
500 g csiperke
1 csokor petrezselyem zöldje
1 db tojás
só, bors
majoranna
250 g sárgarépa
250 g petrezselyem gyökér
250 g cékla
250 g kelbimbó
2 evőkanál mustár
3 evőkanál méz
3 evőkanál olíva olaj
kakukkfű
Elkészítés:
Besózzuk, borsozzuk a vastag csíkokra vágott melleket, majd egy evőkanál felforrósított vajon minden oldalukat hirtelen megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. A vöröshagymát összevágjuk, azt is megfuttatjuk kevés zsiradékon, rádobjuk a felaprított csiperkét, és sóval, borssal, összevágott petrezselyemmel ízesítjük. A tésztát annyi darabra vágjuk, ahány csirkecsíkunk van, megkenjük a májassal, rásimítunk egy adag gombát. Rárakjuk a pulykát, majd betekerjük mindezt a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük egy felvert tojással, és 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
A zöldségeket meghámozzuk, feldaraboljuk. A mézet kikeverjük az olajjal és a mustárral. Egy nagy tepsit kiolajozunk, beleöntjük a zöldségeket, sózzuk, ráöntjük a mézes keveréket, megszórjuk kakukkfűvel, és előmelegített sütőben puhára sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 574 kcal
szénhidrát: 37 g
fehérje: 45 g
zsír: 25 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.