Hozzávalók (4 személyre):
200 g durum fussili tészta
500 g laskagomba
1 db tojás
50 g zsemlemorzsa
1 db zellergumó
kevés majonéz
só, bors
kakukkfű
Elkészítés:
A tésztát bő, lobogó sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint al dente állagúra főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. A zellert megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a tésztával és a majonézzel.
A megtisztított, megmosott laskagombát szárazra töröljük. Ha szükséges, kisebb darabokra vágjuk, majd besózzuk. A tojást felverjük, és sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A gombát először a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Serpenyőben, forró olajon aranysárgára sütjük a bepanírozott laskákat.
1 adag tartalmaz:
energia: 487 kcal
szénhidrát: 54 g
fehérje: 15 g
zsír: 22 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.