Hozzávalók (4 személyre):
1 csokor sárgarépa (50 dkg)
100 g bacon
1 l húsleves alaplé
2 dl tejszín
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, felaprózzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és mérsékelt tűzön megpirítjuk. Rádobjuk a sárgarépát, aláöntjük a húsleves alaplevet, majd fedő alatt, szelíd forralással vajpuhára főzzük. Botmixerrel finom krémmé turmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 csipetnyi szerecsendióval illatosítjuk. Tálaláskor levest mélytányérokba szedjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 242 kcal
szénhidrát: 13 g
fehérje: 6 g
zsír: 19 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.