Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg marhahús
400 g sárgarépa
200 g fehérrépa
2 fej vöröshagyma
1 db zellergumó
3 babérlevél
1 teáskanál kömény
só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott hagymát forró zsíron pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a pirospaprikát, tegyük bele a megmosott, 2 centis kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergessük. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje.
Kis lángon addig főzzük a húst, amíg a marha közepesen puha nem lesz, ez körülbelül másfél óra. Ekkor tegyük bele a karikákra vágott répát, a zellert, a babérlevelet, a köményt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Csípős paprikával még pikánsabbá tehetjük. Ismét öntsünk hozzá vizet, és főzzük készre.
1 adag tartalmaz:
energia: 331 kcal
szénhidrát: 16 g
fehérje: 23 g
zsír: 18 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.