Hozzávalók (4 személyre):
250 g lencse
250 g sárgarépa
250 g juhbeles virsli
1 fej vöröshagyma
3 db babérlevél
4 evőkanál dijoni mustár
só
Elkészítés:
Megtisztítjuk a lencsét, majd kb. másfél liter hideg vízben felrakjuk főni. Melle dobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, a felkarikázott répát és a babérleveleket. A mustárt kikavarjuk pár evőkanál vízzel, azt is hozzácsurgatjuk a leveshez. Kis lángon addig forraljuk, amíg a lencse meg nem puhul. Közben a virslit felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, megpirítjuk benne a feldarabolt virslit, hozzáöntjük a leveshez, összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 402kcal
szénhidrát: 40g
fehérje: 26 g
zsír: 14 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.