Hozzávalók (4 személyre):
600 g kápia paprika
1 evőkanál búzaliszt
200 ml főzőtejszín
200 g bacon
só, bors
Elkészítés:
Sütőben jól lepirítjuk a félbevágott, kimagozott paprikákat. Nem kell feketére sütni, csak jól süljön át. Mivel úgyis turmixolni fogjuk a levest, nem kell lehúzni a héját, csak az esetlegesen megbarnult, megfeketedett darabokat szedjük le róla. A bacont forró olajban pirosra sütjük, majd a megsült darabokat kiemeljük és félretesszük. A helyére a szaftba mennek a megsült paprikák. Megszórjuk liszttel, felengedjük 7-8 dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Botmixerrel pürésítjük. Tányérokba merjük a levest, a tetejét pirított baconnel díszítjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 350 kcal
szénhidrát: 14 g
fehérje: 10 g
zsír: 28 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.