Hozzávalók (4 személyre):
180 g basmati rizs
500 g karfiol
500 g sertéshús darált
200 g póréhagyma
200 g sárgarépa
200 g tejföl 12 %
2 db tojás
50 g parmezán
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A rizst egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és puhára főzzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és a felkockázott répával együtt gyengén megpároljuk. Mikor már félig megpuhult, egy villával összetörjük, és a főtt rizshez keverjük, sózzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, és kb. fél mokkáskanálnyi szerecsendiót reszelünk rá. A tojást felverjük, és simára keverjük a tejföllel.
Egy tűzálló tálba rétegezzük a karfiolos rizst és a pórés húst. A tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös tojást, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 587 kcal
szénhidrát: 49 g
fehérje: 42 g
zsír: 23 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.