Póréhagymás rakott karfiol

Hozzávalók (4 személyre):

180 g basmati rizs
500 g karfiol
500 g sertéshús darált
200 g póréhagyma
200 g sárgarépa
200 g tejföl 12 %
2 db tojás
50 g parmezán
só, bors
szerecsendió

babgul: rakott - indafoto.hu

Elkészítés:

A rizst egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és puhára főzzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és a felkockázott répával együtt gyengén megpároljuk. Mikor már félig megpuhult, egy villával összetörjük, és a főtt rizshez keverjük, sózzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, és kb. fél mokkáskanálnyi szerecsendiót reszelünk rá. A tojást felverjük, és simára keverjük a tejföllel.

Egy tűzálló tálba rétegezzük a karfiolos rizst és a pórés húst. A tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös tojást, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

1 adag tartalmaz:

energia: 587 kcal
szénhidrát: 49 g
fehérje: 42 g
zsír: 23 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr3316561964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (17) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (4) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (4) kapor (6) káposzta (11) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (34) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (3) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (30) sertés (30) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása