Hozzávalók (4 személyre):
250 g spenót
100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
3 dl tehéntej 1,5 %
0,5 dl napraforgó olaj
2 db tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
600 g édesburgonya
100 g tejföl 20 %
só, őrölt bors
Elkészítés:
A tojásokat habosra felkeverjük, hozzákeverjük a tejet, az olajat, a fokhagymát és a fűszereket. Ezután hozzáadjuk a spenótpürét és a lisztet, majd habverővel simára keverjük és 10 percig állni hagyjuk. A teflonserpenyőt kiolajozzuk, és egyforma kis palacsintákat sütünk a masszából. A palacsintákat felcsavarjuk, és a tejföllel elkevert, pürésített főtt édesburgonyával tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 467 kcal
szénhidrát: 52 g
fehérje: 14 g
zsír: 22 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.