Hozzávalók (4 személyre):
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
4 db tojás
1 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
só, bors
koriander
Elkészítés:
A lisztet a tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. A padlizsánt megszurkáljuk, 160 fokos sütőben 35 percig sütjük. Mikor kihűlt, lehúzzuk a héját, kis kockákra vágjuk, szűrőben lecsöpögtetjük. A fokhagymát összezúzzuk, egy serpenyőben pici olajon megfuttatjuk. Levesszük a tűzről, rádobjuk a lecsöpögtetett padlizsánkockákat és a felaprított koriandert, összeforgatjuk, sózzuk-borsozzuk.
A tésztát 1 mm vastagra vastagságúra nyújtjuk, és 10 cm-es korongokat szúrunk belőle. A korongok közepébe egy-egy kávéskanálnyi ízesített padlizsánt teszünk. Derelyeformázóval félbehajtjuk a korongokat, és forrásban lévő sós vízben 3 percet főzzük. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
1 adag tartalmaz:
energia: 331 kcal
szénhidrát: 53 g
fehérje: 14 g
zsír: 6 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.