Hozzávalók (4 személyre):
500 g darált sertéshús
20 g fenyőmag
7 g fokhagyma
20 g zsemlemorzsa
1 db tojás
105 g mini mozzarella
190 g jégsaláta
130 g paradicsom
190 g retek
40 g póréhagyma
380 g kukorica
80 g joghurtos salátaöntet
só, bors
menta
Elkészítés:
A darált húst összegyúrjuk a csíkokra vágott mentával, a finomra aprított fenyőmaggal, a zsemlemorzsával és a tojással. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd sóval és borssal jól megfűszerezzük. A húsmasszából apró golyókat formálunk, és közepükbe helyezünk egy-egy mozzarellát. Egy kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk a golyókat és 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
A salátához a zöldségeket felaprítjuk és összekeverjük, majd leöntjük az öntettel.
1 adag tartalmaz:
energia: 552 kcal
szénhidrát: 34 g
fehérje: 38 g
zsír: 29 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.