Hozzávalók (4 adaghoz):
500 g darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
750 ml paradicsomlé
200 g sűrített paradicsom
200 g tészta
só, bors
oregánó, bazsalikom, kakukkfű
Elkészítés:
Kevés zsiradékon megfuttatjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát, a végén egy percig pirítjuk benne az egyik gerezd zúzott fokhagymát. Összekeverjük a nyers darált hússal, az egész tojással, majd sóval, borssal ízesítjük. Pici gombócokat formázunk belőle, és egy nagy tepsiben felsorakoztatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Elkészítjük a mártást is. A zúzott foghagymát egy pici olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Beledobjuk a zöldfűszereket, sóval, borssal ízesítjük. Fedő nélkül főzzük, időnként megkeverjük. Ha már jól besűrűsödött, levesszük a tűzről. Főtt tésztával tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 500 kcal
szénhidrát: 55 g
fehérje: 39 g
zsír: 12 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.