Húsgolyók paradicsommártásban

Hozzávalók (4 adaghoz):

500 g darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
750 ml paradicsomlé
200 g sűrített paradicsom
200 g tészta
só, bors
oregánó, bazsalikom, kakukkfű

babgul: paradicsomos gomboc - indafoto.hu

Elkészítés:

Kevés zsiradékon megfuttatjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát, a végén egy percig pirítjuk benne az egyik gerezd zúzott fokhagymát. Összekeverjük a nyers darált hússal, az egész tojással, majd sóval, borssal ízesítjük. Pici gombócokat formázunk belőle, és egy nagy tepsiben felsorakoztatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

Elkészítjük a mártást is. A zúzott foghagymát egy pici olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Beledobjuk a zöldfűszereket, sóval, borssal ízesítjük. Fedő nélkül főzzük, időnként megkeverjük. Ha már jól besűrűsödött, levesszük a tűzről. Főtt tésztával tálaljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 500 kcal
szénhidrát: 55 g
fehérje: 39 g
zsír: 12 g

 

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr3518703656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (10) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (16) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (1) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (6) bulgur (11) burgonya (30) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (9) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (45) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (10) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (12) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (29) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (28) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (11) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (16) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (9) mozzarella (7) mustár (8) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (6) papaya (1) paprika (17) paradicsom (46) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (38) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (9) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (9) sárgarépa (32) sertés (34) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (2) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (36) tofu (1) tojás (20) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (10) virsli (4) vöröshagyma (11) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (11) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása