Hozzávalók (4 személyre):
200 g durum makaróni
400 g sertéshús darált
100 g gouda sajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g paradicsom
30 g teavaj
30 g búzaliszt
3 dl tehéntej 1,5 %
só, bors
fahéj
reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A makarónit forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot felaprítjuk. A kétféle hagymát megforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot is, sóval, borssal és fahéjjal ízesítjük, majd kb. 20 percet főzzük.
A besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, és a liszttel aranysárga rántást készítünk. Tejjel óvatosan felöntjük és felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és meghintjük reszelt szerecsendióval.
A kifőtt tésztát tűzálló tálba töltjük, hozzákeverjük a húst és a besamelt. Megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon, 40 percig sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 587 kcal
szénhidrát: 52 g
fehérje: 39 g
zsír: 23 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.