Hozzávalók (4 személyre):
800 g édesburgonya
1 fej vöröshagyma
100 g vöröslencse
100 g sárgarépa
1 db kezeletlen lime
1 db narancs
pár cm gyömbér
őrölt kömény
só
Elkészítés:
Az édeskrumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kevés olívaolajat csepegtetünk rá, és 180 fokon nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Eközben elkészítjük a leves alapját. A hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. Egy nagy lábasban két evőkanál olívaolajat hevítünk, és kis lángon üvegesre pirítjuk a hagymát. A sárgarépát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a hagymához adjuk a vöröslencsével együtt. Nagyobbra vesszük a lángot, és néhány percig hagyjuk a zöldségeket enyhén megpirulni, majd megszórjuk a köménnyel, megkeverjük, és felöntjük 1 liter vízzel. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük, a leveshez adjuk. Alacsony lángon gyöngyöztetjük, amíg a répa és a vöröslencse teljesen meg nem puhul. Ekkor az édesburgonyát is a lábosba szórjuk és botmixerrel simára turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, majd belefacsarjuk a lime és a narancs levét.
1 adag tartalmaz:
energia: 269 kcal
szénhidrát: 58 g
fehérje: 10 g
zsír: 0 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.