Hozzávalók (4 személyre):
600 g édesburgonya
500 g brokkoli
200 ml főzőtejszín
2 cm friss gyömbér
só
tökmagolaj
pár szem tökmag
Elkészítés:
Meghámozzuk az édesburgonyát, feldaraboljuk, beleszórjuk egy fazékba. A brokkoli rózsáit levágjuk, és hozzáadjuk az édesburgonyához. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Sózzuk, elkezdjük főzni, közben meghámozzuk a gyömbért, és belereszeljük a levesbe. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Kivesszük a brokkolirózsákat, majd a levesalapba beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel áttörjük. Tálalásnál minden tányér levesre teszünk egy-egy adag brokkolit, megszórjuk tökmaggal és meglocsoljuk tökmagolajjal.
1 adag tartalmaz:
energia: 264 kcal
szénhidrát: 35 g
fehérje: 8 g
zsír: 10 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.