Hozzávalók (4 személyre):
250 g durumtészta
250 g tehéntúró, félzsíros
150 g tejföl
3 db tojás
50 g szalonna
só, bors
Elkészítés:
Kis kockákra vágjuk a szalonnát és kipirítjuk. A pörcöket félretesszük, a zsiradék egy részével vastagon kikenünk egy nagy tűzálló edényt. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük. Közben egy nagy tálban alaposan összekeverjük a túrót a tejföllel, a 3 egész tojással, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ebbe szedjük a kifőtt tésztát, jól összeforgatjuk. Átöntjük az előkészített jénaiba. A tetejét meglocsoljuk egy kis olvasztott szalonnazsírral, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt kockára vágjuk, és megszórjuk a félretett szalonnapörccel.
1 adag tartalmaz:
energia: 504 kcal
szénhidrát: 50 g
fehérje: 26 g
zsír: 22 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.