Gombafasírt céklás burgonyával

Hozzávalók (4 személyre):

700 g burgonya
500 g csiperke
300 g cékla
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
50 g zsemlemorzsa
só, bors
petrezselyem

babgul: IMG 4749 - indafoto.hu

Elkészítés:

Megtisztítjuk a gombát, és apró kockákra felvágjuk. Egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a zsemlemorzsát és az egész tojásokat. Sóval, borssal és petrezselyem zöldjével fűszerezzük. Egynemű masszává gyúrjuk, majd egy hosszú rudat formázunk belőle. Egy kiolajozott tepsiben, előmelegített 180 fokos sütőben, fél óra alatt készre sütjük.

A burgonyát és a céklát meghámozzuk, és sós vízben roppanósra főzzük. Először a céklát tesszük fel főzni, mivel annak hosszabb a főzési ideje. Leszűrjük, krumplinyomón áttörjük, és sóval, borssal ízesítjük. A tejföllel összekeverve tálaljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 414 kcal
szénhidrát: 53 g
fehérje: 18 g
zsír: 13 g

                             

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr9418130360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (2) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (3) bulgur (10) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (39) csokoládé (1) cukkíni (16) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (3) fokhagyma (27) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (26) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (2) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (3) kapor (6) káposzta (10) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (8) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (14) paradicsom (39) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (32) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (2) retek (1) rizs (7) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (29) sertés (28) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (9) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása