Hozzávalók:
500 g zöldborsó
100 g vaj
3 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
1 db tojás
500 g burgonya
100 ml főzőtejszín
200 ml mandulatej
2 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
petrezselyem
Elkészítés:
Egy lábasban pici vízzel és sóval puhára pároljuk a zöldborsót, és leszűrjük úgy, hogy a főzővizet megőrizzük. A fele borsót némi főzővízzel összeturmixoljuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, picit megpirítjuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyem zöldjét. Hozzátesszük az egészben maradt borsót meg a pürét, felengedjük a mandulatejjel, és kevergetve jó sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojást és a zsemlemorzsát, hagyjuk kicsit állni. Amikor már nem forró, lapos pogácsákat formálunk belőle, és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben fél óra alatt ropogósra sütjük.
A krumplit megfőzzük, sózzuk, és a tejszínnel pürésítjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 533 kcal
szénhidrát: 52 g
fehérje: 16 g
zsír: 28 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.