Zöldborsófasírt burgonyapürével

Hozzávalók:

500 g zöldborsó
100 g vaj
3 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
1 db tojás
500 g burgonya
100 ml főzőtejszín
200 ml mandulatej
2 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
petrezselyem

babgul: zoldborsofasirt - indafoto.hu

Elkészítés:

Egy lábasban pici vízzel és sóval puhára pároljuk a zöldborsót, és leszűrjük úgy, hogy a főzővizet megőrizzük. A fele borsót némi főzővízzel összeturmixoljuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, picit megpirítjuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyem zöldjét. Hozzátesszük az egészben maradt borsót meg a pürét, felengedjük a mandulatejjel, és kevergetve jó sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojást és a zsemlemorzsát, hagyjuk kicsit állni. Amikor már nem forró, lapos pogácsákat formálunk belőle, és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben fél óra alatt ropogósra sütjük.

A krumplit megfőzzük, sózzuk, és a tejszínnel pürésítjük.

1 adag tartalmaz:

energia: 533 kcal
szénhidrát: 52 g
fehérje: 16 g
zsír: 28 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr3018500502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (10) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (15) bambuszrügy (1) bazsalikom (18) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (6) bulgur (11) burgonya (30) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (8) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (43) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (3) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (12) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (28) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (28) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (11) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (16) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (11) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (5) oregánó (3) padlizsán (5) papaya (1) paprika (16) paradicsom (44) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (38) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (9) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (9) sárgarépa (32) sertés (34) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (2) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (36) tofu (1) tojás (20) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (10) virsli (4) vöröshagyma (11) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (11) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása