Hozzávalók (4 személyre):
500 g savanyú káposzta
1 kg zöldpaprika
500 g paradicsom
250 g vöröshagyma
600 g darált sertéshús
1 db tojás
150 g rizs
só, bors
fűszerpaprika
Elkészítés:
A káposztából kicsavarjuk a levet, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük. Erre mehet a káposzta, paradicsom és paprika. Félkészre pároljuk.
A darált húst összekeverjük egy tojással, pici sóval, borssal, fűszerpaprikával és a rizzsel. Kis gombócokat formálunk a masszából. Egy tepsi aljára elegyengetjük a zöldséges keverék felét, erre jönnek a gombócok, majd a tetején egyenletesen eloszlatjuk a maradék lecsót. Kevés vizet öntünk rá, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 450 perc alatt készre sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 521 kcal
szénhidrát: 53 g
fehérje: 42 g
zsír: 15 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.