Hozzávalók (4 személyre):
0,8 kg pulykamell
80 g fokhagyma
276 g fekete rizs
só, bors
Elkészítés:
A húst megmossuk, megtisztítjuk, szeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, a gerezdeket fokhagymanyomón áttörjük.
A fokhagymadarabok felével megspékeljük a hússzeleteket. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és a maradék fokhagymával megkenegetjük. Tepsibe tesszük, aláöntünk kb. 1 dl vizet, és a sütőben lefedve 1 órát sütjük. Közben néhányszor megforgatjuk, és megöntözzük a kisült pecsenyelével.
A fekete rizs magas antocianin tartalma miatt fekete, ez az antioxidáns felel a cékla, vagy a vöröskáposzta színéért is. Nevezik tiltott rizsnek is, mert állítólag a kínai császár udvarában nagy előszeretettel fogyasztották. Hántolatlan rizs, nagyon magas aminosav, vas és vitamintartalommal. Létezik rövid szemű (kínai) és hosszú szemű (thaiföldi) változata is.
1 adag tartalmaz:
energia: 530 kcal
szénhidrát: 50 g
fehérje: 60 g
zsír: 9 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.