Hozzávalók (4 személyre):
1,2 kg libacomb
só, bors
majoranna
1 kg fejeskáposzta
20 dkg durum nagykocka tészta
csipet cukor
Elkészítés:
A libacombokat megmossuk, a húsos felüket jól besózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majorannával. Bőrös felükkel lefelé sütőbe tesszük őket, és lefedve 2 óra alatt puhára sütjük. Sütés közben többször locsoljuk meg a kisült zsírral. Leöntjük alóluk a kisült zsírt, majd még fél órán keresztül fedő nélkül pirítjuk a combokat.
A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítjuk, jól megmossuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk, és pár percig állni hagyjuk.
Egy kis libazsírban a cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és folyamatos keverés mellett jól lepirítjuk. A káposzta akkor van készen, ha víztartalma teljesen elpárolog és színe szép, világosbarna lesz. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal fűszerezzük.
A tésztát lobogó sós, olajos vízben kifőzzük, majd leöblítjük és leszűrjük. A kész káposztát óvatosan összekeverjük a leszűrt tésztával, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A combokkal együtt tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 866 kcal
szénhidrát: 52 g
fehérje: 68 g
zsír: 43 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.