Hozzávalók (4 személyre):
500 g libamell
1 csokor petrezselyem zöldje
600 g édesburgonya
500 g alma
1 zacskó vegyes saláta
só, bors
majoranna
Elkészítés:
Felszeleteljük a húst, bedörzsöljük a fűszerekkel, és belerakjuk egy kizsírozott tepsibe. Másfél deci vizet öntünk alá, alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben kb. másfél órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a takarást és ha szükséges, rápirítunk.
Meghámozzuk az édesburgonyát, és hosszúkás cikkekre vágjuk. Egy tepsiben egy evőkanál olvasztott zsírt szétterítünk, és rászórjuk az édesburgonyát. Megsózzuk, késszel jól összekeverjük. 200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a cikkek szélei el nem kezdenek barnulni.
Az almákat megmossuk, negyedeljük, kiszedjük a csutkáját, és felkockázzuk. Összekeverjük a vegyes salátával, és megöntözzük az öntettel.
1 adag tartalmaz:
energia: 607 kcal
szénhidrát: 39 g
fehérje: 28 g
zsír: 38 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.