Hozzávalók (12 darabhoz):
60 g cékla
2 tojás
2 dl tej
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 dl szódavíz
só, bors
olaj
25 dkg zsírszegény túró
125 g natúr joghurt
30 g torma
Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, lereszeljük. A palacsintához a tojásból, tejből, lisztből és szódavízből hagyományos palacsintatésztát keverünk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers céklát, majd 15 percig pihentetjük. A túrót összetörjük, majd krémesre keverjük a joghurttal és a reszelt tormával.
Forró olajon egyesével kisütjük a palacsintákat, majd megtöltjük a túrós töltelékkel.
1 adag tartalmaz:
energia: 93 kcal
szénhidrát: 11 g
fehérje: 8 g
zsír: 2 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.