Hozzávalók (4 személyre):
150 g füstölt, főtt sonka
500 g paradicsom
500 g csiperkegomba
150 g tehéntúró, félzsíros
50 g vöröshagyma
1,2 dl főzőtejszín
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
bazsalikom
rozmaring
só, bors
Elkészítés:
A paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk. A gombát megtisztítjuk, szárát kicsavarjuk. A gombaszárat és a paradicsomvelőt apró kockákra vágjuk. 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát és a gombaszárakat, majd a paradicsomvelőt és a paradicsom kockákra vágott kalapját. Végül hozzákeverjük a túrót és a megmosott, felaprított zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk, és a megtisztított gombakalapokba ill. a kivájt paradicsomokba töltjük.
A töltött gombafejeket és paradicsomokat tűzálló tálba ültetjük, leöntjük a tejszínnel, és meghintjük a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 392 kcal
szénhidrát: 13 g
fehérje: 26 g
zsír: 25 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.