Hozzávalók (4 személyre):
1 fej káposzta
6 dl paradicsomlé
3 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
3 evőkanál zsír
só, bors, őrölt kömény
4 db baromfivirsli
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit és a torzsát eltávolítjuk, majd megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és a káposztával együtt fazékba tesszük. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzzük körülbelül 30 percig. Közben ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a borsot és a köményt.
Ha a káposzta megpuhult, elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és kis lángon folyamatosan kevergetjük, amíg zsemleszínű nem lesz. Akkor felengedjük a paradicsomlével, majd a káposztához öntjük. Addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Körülbelül tíz percig főzzük még. Virslivel kínáljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 405 kcal
szénhidrát: 26 g
fehérje: 18 g
zsír: 25 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.