Hozzávalók (4 személyre):
500 g édesburgonya
500 g burgonya
50 g füstölt kolbász (néhány szelet)
0,5 fej lilahagyma
100 g kecskesajt
10 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, nagyobb kockákra vágjuk. Belerakjuk egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, amennyi épp ellepi. Sózzuk, és puhára főzzük. Burgonyatörővel áttörjük, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felkockázott kolbászt és a lisztet, és addig kavarjuk, míg a massza el nem válik az edény falától.
A krumplis masszát egy piteformába öntjük. Forró sütőben pirosra sütjük. A vöröshagymát felaprítjuk, és rászórjuk a kész dödöllére, rámorzsoljuk a kecskesajtot, és annyi időre berakjuk a sütőbe, hogy összeforrósodjanak az összetevők.
1 adag tartamaz:
energia: 355 kcal
szénhidrát: 51 g
fehérje: 13 g
zsír: 11 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.