Hozzávalók (4 személyre):
1 db nagy cukkíni (1,4 kg)
1 fej vöröshagyma (100 g)
2 dl tejföl
5 g olívaolaj
13 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
só, bors, bazsalikom
1 l húsleves alaplé
1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés:
A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkínit, és közepes tűzön pár perc alatt pirítsuk össze. Öntsük fel a húsleves alaplével, és főzzük majdnem készre. A lisztből és tejfölből készítsünk habarást, kevés forró lével keverjük el, és adjuk a leveshez. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 2-3 percig, ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal, majd botmixerrel keverjük krémesre, és egy kevés balzsamecettel savanyítsuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 252 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 8 g
zsír: 13 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.