Hozzávalók (4 személyre):
3 db csirkemell filé (720 g)
1,2 dl natúr joghurt
0,5 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma (5 g)
10 db zsályalevél
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
1 db cukkíni (1 kg)
metélőhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet letisztítjuk, felszeleteljük. A páchoz a joghurtot az olaj felével elkeverjük, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított zsályával és pirospaprikával ízesítjük. Keverjük meg, forgassuk meg benne a csirkemell szeleteket, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Másnap a tököt kisebb kockákra vágjuk, tepsibe szórjuk, sóval, borssal és aprított metélőhagymával ízesítjük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, összeforgatjuk, és a sütőbe toljuk. A hússzeleteket tepsibe rakjuk, és lefedve sütjük oldalanként fél óráig.
1 adag tartalmaz:
energia: 341 kcal
szénhidrát: 16 g
fehérje: 50 g
zsír: 8 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.