Hozzávalók (12 szelethez):
1 kg alma
180 g étcsoki
60 g tönkölybúzaliszt bio teljes kiőrlésű
2 db tojás
30 g nyírfacukor
80 g teavaj
50 g búzadara
fél chili paprika
őrölt paprika
Elkészítés:
Olvasszunk meg 12 dkg csokit 2 dkg vajjal gőz fölött, és hagyjuk kihűlni. Tegyük bele a cukorral habosra kevert tojásokat, majd apránként a lisztet, a sütőport, a maradék csokit felaprítva és a paprikát nagyon apróra vágva.
Az almát reszeljük le, keverjük össze a búzadarával, és tegyük fel főzni. Addig főzzük, amíg a búzadara megdagad.
Vajazzunk ki egy 16-18 cm-es tortaformát, öntsük bele a tésztát, és 180 fokon süssük 15 percig. Tegyük rá az almás tölteléket, és süssük még 20 percig. Paprikával megszórva tálaljuk.
1 szelet tartalmaz:
energia: 205 kcal
szénhidrát: 22 g
fehérje: 3 g
zsír: 11 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.