Almabundás pulykasaslik zelleres burgonyapürével

Hozzávalók (4 személyre):

500 g pulykamell filé
2 db alma
200 ml tehéntej
3 db tojás
3 evőkanál búzaliszt
500 g burgonya
1 nagyobb zeller
100 ml tejföl
só, bors

babgul: almas pulyka - indafoto.hu

Elkészítés:

Nagyobb kockákra vágjuk a húst és a kicsumázott almákat. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd az almával váltakozva kis nyársakra tűzzük. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a liszttel és a tejjel, majd sózzuk és borsozzuk. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Az előkészített kicsi nyársakat megmártjuk ebben a masszában, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe helyezzük őket, és lefedve fél óra alatt készre sütjük.

Meghámozzuk és feldaraboljuk a burgonyát és a zellert, sós vízben együtt puhára főzzük. Leszűrjük, és a tejföllel áttörjük, utána habosra keverjük.

1 adag tartalmaz:

energia: 482 kca
szénhidrát: 45 g
fehérje: 45 g
zsír: 13 g

 

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr7318703604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (10) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (15) bambuszrügy (1) bazsalikom (18) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (6) bulgur (11) burgonya (30) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (8) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (43) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (3) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (12) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (28) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (28) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (11) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (16) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (11) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (5) oregánó (3) padlizsán (5) papaya (1) paprika (16) paradicsom (44) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (38) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (9) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (9) sárgarépa (32) sertés (34) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (2) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (36) tofu (1) tojás (20) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (10) virsli (4) vöröshagyma (11) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (11) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása