Hozzávalók (4 személyre):
500 g pulykamell filé
2 db alma
200 ml tehéntej
3 db tojás
3 evőkanál búzaliszt
500 g burgonya
1 nagyobb zeller
100 ml tejföl
só, bors
Elkészítés:
Nagyobb kockákra vágjuk a húst és a kicsumázott almákat. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd az almával váltakozva kis nyársakra tűzzük. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a liszttel és a tejjel, majd sózzuk és borsozzuk. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Az előkészített kicsi nyársakat megmártjuk ebben a masszában, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe helyezzük őket, és lefedve fél óra alatt készre sütjük.
Meghámozzuk és feldaraboljuk a burgonyát és a zellert, sós vízben együtt puhára főzzük. Leszűrjük, és a tejföllel áttörjük, utána habosra keverjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 482 kca
szénhidrát: 45 g
fehérje: 45 g
zsír: 13 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.