Hozzávalók (4 személyre):
400 g mángold
700 g burgonya
3 gerezd fokhagyma (16g)
8 db tojás
1 dl tehéntej 1,5%
140 g tejföl 20%
só, bors
petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyákat vágjuk vastagabb szeletekre. A mángoldot tegyük forrásban lévő sós vízbe és forrázzuk néhány percig. 6 db tojást verjük fel a tejjel, keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük apróra vágott petrezselyemmel, és teflon serpenyőben süssünk belőle tojáslepényt.
Egy jénaiba tegyünk egy sor burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd erre jön a mángolt fele és a csíkokra vágott tojáslepény. Újból egy sor burgonya következik, amit sózunk, borsozunk, majd a mángold másik fele, végül a burgonyával zárjuk.
Az öntethez a maradék 2 tojást a tejföllel keverjük habosra, és locsoljuk meg vele a burgonyát. 190 fokos sütőben 45 perc alatt süssük pirosra.
1 adag tartalmaz:
energia: 392 kcal
szénhidrát: 39 g
fehérje: 19 g
zsír: 17 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.