Mángolddal rakott burgonya

Hozzávalók (4 személyre):

400 g mángold
700 g burgonya
3 gerezd fokhagyma (16g)
8 db tojás
1 dl tehéntej 1,5%
140 g tejföl 20%
só, bors
petrezselyem

babgul: 425 rakott mangold - indafoto.hu

Elkészítés:

A burgonyákat vágjuk vastagabb szeletekre. A mángoldot tegyük forrásban lévő sós vízbe és forrázzuk néhány percig. 6 db tojást verjük fel a tejjel, keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük apróra vágott petrezselyemmel, és teflon serpenyőben süssünk belőle tojáslepényt.

Egy jénaiba tegyünk egy sor burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd erre jön a mángolt fele és a csíkokra vágott tojáslepény. Újból egy sor burgonya következik, amit sózunk, borsozunk, majd a mángold másik fele, végül a burgonyával zárjuk.

Az öntethez a maradék 2 tojást a tejföllel keverjük habosra, és locsoljuk meg vele a burgonyát. 190 fokos sütőben 45 perc alatt süssük pirosra.

1 adag tartalmaz:

energia: 392 kcal
szénhidrát: 39 g
fehérje: 19 g
zsír: 17 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr3415202158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (17) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (4) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (4) kapor (6) káposzta (11) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (34) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (3) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (30) sertés (30) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása