Rakott kel

Hozzávalók (4 személyre):

400 g sertéshús darált
1 fej vöröshagyma (45 g)
10 g kacsazsír
200 g basmatri rizs
200 g kelkáposzta
100 g sárgarépa
2 dl tejföl
2 db tojás
só, bors
petrezselyem

Elkészítés:

babgul: 432 rakott kel - indafoto.hu

A hagymát felkockázzuk, és forró zsíron megpirítjuk. A húst besózzuk, a répát lereszeljük, hozzáadjuk a hagymához, petrezselyemmel ízesítjük, és készre pirítjuk. A rizst megfőzzük, és hozzákeverjük a húsos raguhoz. A megtisztított, megmosott kel leveleit leválasztjuk. A vastag ereket kivágjuk, majd a leveleket forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük.

Egy tűzálló tálba belefektetjük a kellevelek harmadát. Ráhalmozzuk a húsos ragu felét, majd a kellevelek másik harmadát, és az utolsó réteg húst és kelt. A tetejére öntjük a tejföl és a tojások keverékét. 180 fokon 45 percig sütjük. 

1 adag tartalmaz:

energia: 505 kcal
szénhidrát: 46 g
fehérje: 31 g
zsír: 21 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr6315267502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (13) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (8) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (5) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (15) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (11) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (36) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (8) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (31) sertés (32) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása