Hozzávalók (4 személyre):
400 g sertéshús darált
1 fej vöröshagyma (45 g)
10 g kacsazsír
200 g basmatri rizs
200 g kelkáposzta
100 g sárgarépa
2 dl tejföl
2 db tojás
só, bors
petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, és forró zsíron megpirítjuk. A húst besózzuk, a répát lereszeljük, hozzáadjuk a hagymához, petrezselyemmel ízesítjük, és készre pirítjuk. A rizst megfőzzük, és hozzákeverjük a húsos raguhoz. A megtisztított, megmosott kel leveleit leválasztjuk. A vastag ereket kivágjuk, majd a leveleket forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük.
Egy tűzálló tálba belefektetjük a kellevelek harmadát. Ráhalmozzuk a húsos ragu felét, majd a kellevelek másik harmadát, és az utolsó réteg húst és kelt. A tetejére öntjük a tejföl és a tojások keverékét. 180 fokon 45 percig sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 505 kcal
szénhidrát: 46 g
fehérje: 31 g
zsír: 21 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.