Hozzávalók (4 személyre):
800 g burgonya
500 g sertéshús darált
1 fej vöröshagyma (45 g)
8 levél kelkáposzta (100 g)
100 g sárgarépa
1 db tojás
só, bors
petrezselyem
200 ml húsleves alaplé
Elkészítés:
A sárgarépát lereszelem, a kelleveleket megmosom, lecsepegtetem, a hagymát apróra vágom. Egy tálban összekeverem a darált húst a sárgarépával és a hagymával, majd sóval, borssal fűszerezem, végül a felvert tojást is hozzáadom. A tölteléket egyenként a kellevelek közepére kenem, majd batyuszerűen egymásra hajtogatom. Tűzálló tálba egymás mellé teszem, és ráöntöm a húslevest. Előmelegített, közepesen forró sütőben 30 percig lefedve párolom.
A burgonyár meghámozom, felkockázom, és sós vízben puhára főzöm. Petrezselyemmel ízesítem és együtt tálalom a hússal.
1 adag tartalmaz:
energia: 419 kcal
szénhidrát: 41 g
fehérje: 34 g
zsír: 12 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.