Hozzávalók (4 adag):
1 kg csirkemell
2 db vöröshagyma (100 g)
8 gerezd fokhagyma (50 g)
1 kg káposzta, savanyított
1 kg alma
húsleves alaplé
só, bors
babérlevél
Elkészítés:
A húst besózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk, mellédobjuk az egész fokhagymákat és a gerezdekre vágott vöröshagymát, aláöntjük a húsleves alaplét, lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. fél órán át pároljuk.
A savanyú káposztából kifacsarjuk a felesleges vizet, az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk. Kivesszük a húst a sütőedényből, beletesszük a káposztát és az almát, babérlevéllel és szemes borssal ízesítjük, összekeverjük. Beleágyazzuk a húst, és fedő alatt további 45 percig, majd fedő nélkül 10-15 percig pároljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 430 kcal
szénhidrát: 30 g
fehérje: 68 g
zsír: 4 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.