Hozzávalók (4 személyre):
500 g csirkemell
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 db citrom
2 evőkanál búzaliszt
300 g tejföl
200 basmati rizs
só, bors
2 teaskanál curry
Elkészítés:
Forrósítsuk fel egy mélyebb falú serpenyőben az olajat és dinszteljük meg rajta a kockára vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a csíkokra vágott csirkehúst. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel vízzel. Ízesítsük kevés reszelt citromhéjjal és pároljuk puhára a húst. Amikor megpuhult és a víz nagy része is elpárolgott, szórjuk meg borssal, sóval és a curryvel. Keverjük folyamatosan. A lisztet keverjük simára a tejföllel és ezzel habarjuk be a currys csirkét. Basmati rizzsel tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 503 kcal
szénhidrát: 49 g
fehérje: 38 g
zsír: 17 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.