Hozzávalók (7 személyre):
200 g vöröshagyma
1000 g sertéshús darált
610 g csiperke
1 db tojás
200 g tejföl
30 g félbarna kenyér
40 g búzaliszt
280 g rizs
40 g teavaj
5 dl húsleves alaplé
2 evőkanál curry
só, bors
Elkészítés:
A kenyeret hideg vízbe áztatjuk. A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással és a hagymával. Sózzuk, borsozzuk. A masszából vizes késszel kis gombócokat formázunk, és gyöngyözve forró, sós vízben 15 percig főzzük.
Lábosban felforrósítjuk a vajat és megpároljuk rajta a felszeletelt gombát. Amikor elkészül, meghintjük a liszttel és a curry-vel, majd felöntjük a levessel, és állandóan kevergetve összefőzzük. Belekeverjük a tejfölt is. Sóval, borssal ízesítjük, majd belehelyezzük a húsgombócokat és összemelegítjük. Egyszerű párolt rizs illik hozzá.
1 adag tartalmaz:
energia: 534 kcal
szénhidrát: 45 g
fehérje: 40 g
zsír: 20 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.