Kelbimbós sütőtökleves

Hozzávalók (4 személyre):

550 g sütőtök
400 g kelbimbó
100 g főzőtejszín 20%
2 fej vöröshagyma (124 g)
2 gerezd fokhagyma (10 g)
1 evőkanál olíva olaj
3 dl húsleves alaplé
só, bors
kakukkfű

babgul: 444 kelbimbós sütőtökleves - indafoto.hu

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, felaprítjuk. A kelbimbó külső leveleit lehántjuk, megmossuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk az áttört fokhagymát és a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a húsleves alaplét, 1 liter vizet és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.

Félreteszünk a díszítéshez néhány szem kelbimbót, a többit főzőlével együtt, botmixerrel összeturmixoljuk. Belekeverjük a főzőtejszínt, és újraforralásig visszatesszük a tűzre.

1 adag tartalmaz:

energia: 231 kcal
szénhidrát: 33 g
fehérje: 8 g
zsír: 6 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr1615355140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (10) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (16) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (1) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (6) bulgur (11) burgonya (30) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (9) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (45) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (10) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (12) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (29) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (28) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (11) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (16) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (9) mozzarella (7) mustár (8) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (6) papaya (1) paprika (17) paradicsom (46) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (38) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (9) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (9) sárgarépa (32) sertés (34) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (2) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (36) tofu (1) tojás (20) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (10) virsli (4) vöröshagyma (11) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (11) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása