Hozzávalók (4 személyre):
550 g sütőtök
400 g kelbimbó
100 g főzőtejszín 20%
2 fej vöröshagyma (124 g)
2 gerezd fokhagyma (10 g)
1 evőkanál olíva olaj
3 dl húsleves alaplé
só, bors
kakukkfű
Elkészítés:
A sütőtököt megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, felaprítjuk. A kelbimbó külső leveleit lehántjuk, megmossuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk az áttört fokhagymát és a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a húsleves alaplét, 1 liter vizet és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
Félreteszünk a díszítéshez néhány szem kelbimbót, a többit főzőlével együtt, botmixerrel összeturmixoljuk. Belekeverjük a főzőtejszínt, és újraforralásig visszatesszük a tűzre.
1 adag tartalmaz:
energia: 231 kcal
szénhidrát: 33 g
fehérje: 8 g
zsír: 6 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.