Hozzávalók (12 szelethez):
75 g teavaj
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 g méz
650 g alma
500 g zsírszegény tehéntúró
4 db tojás
80 g dió
1 db citrom
fahéj
Elkészítés:
Egy 28 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd összegyúrjuk a vajjal, egy tojással, és 25 g mézzel, majd a tésztával kibéleljük a formát úgy, hogy 3 cm-es peremet hagyunk. A tésztát kb. 30 percig pihentetjük.
A héjától és magházától megtisztított almát lereszeljük. A túrót, a maradék mézet, a három tojássárgáját a citrom levét és az őrölt fahéjat alaposan kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A diót durvára vágjuk és összekeverjük az almával, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Rákenjük a túrós masszát, és egyenletesre simítjuk. A rácsot a készülék alsó sínjére tesszük, és a tortát 180 fokon addig sütjük, amíg a massza meg nem barnul.
1 szelet tartalmaz:
energia: 239 kcal
szénhidrát: 20 g
fehérje: 14 g
zsír: 11 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.