Hozzávalók (6 adaghoz):
690 g sárgarépa
110 g petrezselyem gyökér
120 g karalábé
130 g zellergumó
1 egész konyhakész tyúk (1100 g)
1 db póréhagyma (180 g)
só, bors, petrezselyem zöld
Elkészítés:
Az összes zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. A tyúkot feldaraboljuk, és a zöldségekkel együtt egy nagy fazékban 2 liter vízzel feltesszük főzni. Megsózzuk, teszünk hozzá egy csipetnyi frissen őrölt fekete borsot, és fedő alatt 3 órán át főzzük. A tűzről levéve finom szitán átszűrjük. A petrezselyem leveleit letépkedjük, apróra vágjuk és gazdagon meghintjük vele a levest.
1 adag tartalmaz:
energia: 328 kcal
szénhidrát: 15 g
fehérje: 38 g
zsír: 12 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.