Hozzávalók (12 szelethez):
125 g teavaj
60 g cukor
250 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 db tojás
1 kg alma
4 evőkanál búzadara
1 csipet só
Elkészítés:
A vajat, a cukor felét és a sót kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást és apránként a lisztet. Jól összegyúrjuk és cipót formálunk belőle, majd hűvös helyen egy órát pihentetjük. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy 22 dm átmérőjű, kivajazott tortaformába helyezzük úgy, hogy körben kis szegélyt képzünk belőle. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben, 210 fokon, 15 percig sütjük.
Eközben meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk az almát. Egy lábosban a cukor másik felével és a búzadarával összekeverjük, és addig főzzük, míg az alma levet ereszt és a búzadarától besűrűsödik. Amikor elkészült, a tortára halmozzuk, és visszatoljuk 15 percre a sütőbe.
1 szelet tartalmaz:
energia: 210 kcal
szénhidrát: 26 g
fehérje: 5 g
zsír: 9 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.