Hozzávalók (4 személyre):
600 g édesburgonya
50 g liszt
2 db tojás
50 g zsemlemorzsa
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, és még forrón krumplinyomón áttörjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a hozzávalókat a zsemlemorzsán kívül. Jól kihűtjük. Ezután lisztezett deszkán 2.5 cm hosszú hengereket formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró, bő olajon aranybarnára sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 254 kcal
szénhidrát: 49 g
fehérje: 8 g
zsír: 3 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.